sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kesäkeittiö











Tänään on tuulisen päivän lisäksi, aurinkokin paistanut. Ei voi sanoo, että kauhean lämmintä olisi, mutta suomihan on aina pukeutumiskysymys ulkoilussa :) kesälläkin.

Kesäkeittiötä on siivottu, sekä kuistia talon etupuolelta.

Kesäkeittiö rakennettiin meille noin 17vuotta sitten ja muutaman kerran sitä jo freesattukin. Viimeksi valkoisella maalilla on maalattu sisältä ja ovi saatiin silloin siihen ystäviltä.

Kesäkeittiö on rakennettu ulkorakennuksen jatkeeksi. Talon edellisilllä asukkailla oli siinä paikalla huikeat, varmaan parinmetrin pituiset raparperipuskat.
Siirsin silloin palasen raparperiä naapurin tontin reunalle, sinne missä naapurin rvan muhkeat raparperit asusti. Sen kommin ei tässä tontilla ole raparperi kasvanut komeaksi. No se on toinen tarina se.

Aviomies juuri muisteli kesäkeittiön rakennusta. Esikoinen oli parivuotias ja halusi osallistua miesten töihin.  Kiikutti aina vasarat omiin leikkeihinsä.
 Pohjanmaalta oli silloin appivanhemmat kylässä ja appi auttoi miestäni rakentamaan kesäkeittiön.

Kesäkeittiössä oli alunperin  työkaverilta saatu pieni ja sievä PorinMaija hella. Se vaan veti huonosti ja muutama vuosi sitten ostettiin kesälomareissulla keski-Suomesta uusi kamina. Se syttyy hyvin ja vetää kunnolla. Lämmittääkin mukavasti.

Kesäkeittiöllä ollaan viettty monet mukavat illanistujaiset, esikoiset kesällä olevat synttärit, kesäjuhlia, Aviomiehen kesäisiä syntymäpäiviä.
 Luettu sadesäällä, syöty ystävien kanssa monet kerrat, vietetty naisteniltoja. Romanttisia iltoja Aviomiehen kanssa. Teinit yöpyvät kesäisin kavereidensa kanssa siellä . Mukavia peli-iltoja lautapelejä pelaten.
 Ihania muistoja liittyy tähän kesäiseen huoneeseen.

Tänään paistettiin kaminassa kesän ensimmäiset makkarat, oman perheen voimin. Kahvia ja valmiiksi tehtyjä voileipiä. Radioista soi kesäisiä biisejä.

 Näillä tunnelmilla kohti arkea. Sairasloma päättyi ja toivon, että kuume pysyisi nyt poissa.

Youtube: kaikki on oolrait: Mika Ikonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.