tiistai 19. toukokuuta 2015

seeprat kaipaa puutarhaan...




 Seeprat on siis puutarhakumppareiden nimi meillä. Miehen huumoria :) seeproja puutarhassa...
Kumpparit kuopivat vielä sisällä, täällä on niin kylmä ja koleaa ulkona. En uskalla riskeerata, että vilustuisn taas. Pari kuumeetonta päivää takana. Mutta kurkku edelleen käheä ja ääni matalaakin, matalampi.
Kumpparit ovat Prismalta ja parikymppiä maksavat.

 Kävin myöskin Plantagenilla ja siitä reissusta sitten myöhemmin. Kunhan pääsen istuttelemaan. Ruusuja, töyhtöangervoa, viirullisia petunioita, patjarikkoa Aviomiehen kivikkoon. Vielä puuttuu uusi omenapuu ja päärynäpuu.Meidän omenapuut on huonoja ja vanhoja. Ilma oikeanlaista hoito olleet. Voi meitä :(

Miehen kanssa käytiin etsimässä ikkunanpokia pientä kasvihuoneen puolikasta varten. Kierrätyskeskuksesta löytyi. Nyt Aviomies vaan rakentaa ne kasvihuoneeksi. Hieman näyttää pohdituttavat tuo projekti.







Päivälliseksi tein Talo&Koti-lehdessä tammikuun numerossa olleesta ohjeesta "sitruksiset broilerinkoivet" oman mukaelman. Löyhästi seurasin ohjetta. Laitoin marinadiin appelsiinimehua, sitruunamehua, juoksevaa hunajaa, öljyä tilkan, suolaa, curryä, pippuria ja valkosipulia ja pari basilikan lehtä. Käytin fileitä.

Lisukkeeksi valkosipuliperunoita ja toiseen pannuun lohkoperunoita.

Joskun olen jossain lehdessä nähnyt ruusunnuppupelargonian. Tuossa Plantagenilta ostetussa pelagoniassa on vähän sen tyyppinen kukinto. Suloinen nimi ruusunnuppu pelargonia. Mutta erikoispelargonia tuo on ja nimi jäi nyt salaisuudeksi.

                                     Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.