keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Asparagus, tuo viehko kevät ruoka





Aamu alkoi kevyellä hengitysharjoituksella sekä marja-hedelmä smoothiella. Yritän toipua viruksesta joka nostelee kuumetta sekä pitää nielua kipeänä. Kurjaa..sairastaminen. Vaikka ajattelen toki ettei tämä ole yhtään mitään  ja levolla toivun. 





Tänään olin varannut lounaaksi savumakrillia ja kotona oli parsaa.
Toki hollandaise-kastike kuulostaisi hyvälle, mutta ruokavalion muutos ei sitä salli. Joten googletin muuta vaihtoehtoa.

Kotiliedensivulta löysin keitto-ohjeen sekä idean lisukkeeksi. Sipaisu voisulaa ja munahakkelusta.
Sopii minulle.

Salaattipohjaksi erilaisa salaatteja, rukolaa, tomaattia ja kurkkua. Mansikan siivutin myös.





Parsan keitto-ohje (Kotiliedestä napattu)

Parsan keittäminen on helppoa, mutta vaatii hiukan tarkkuutta. Keitetynkin parsan kuuluu olla napakka, liian kypsäksi keitetty parsa maistuu vetiseltä.

1. Kuori parsat juuri ennen keittämistä. Huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa parsojen tyvestä muutama sentti puumaista, kovaa osaa pois. Pätkät voi käyttää esimerkiksi liemipohjassa.

2. Kuori parsanvarret nupun alta latvasta tyveen päin parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Vihreät parsat voi kuoria vain kevyesti, kun taas sitkeämpikuorinen valkoinen parsa kuoritaan huolellisesti.

3. Nosta parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen niin, että nuput jäävät vedenpinnan yläpuolelle ja kypsyvät höyryssä. Kätevimmin parsat kypsyvät kimppuina korkealaitaisessa parsakattilassa nuput ylöspäin.

4. Parsan keittoaika vaihtelee varren paksuudesta riippuen. Ohut vihreä parsa kypsyy jo parissa minuutissa, paksumpi 3-5 minuutissa. Paksua valkoista parsaa pitää keittää 12-14 minuuttia. Myös parsan tuoreus vaikuttaa keittoaikaan. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä tai tikulla.

5. Valuta parsaniput ja tarjoile keitetyt parsat klassisen hollandaisekastikkeen kera tai esimerkiksi hakatun kovaksi keitetyn kananmunan ja voisulan maustamina.






Hän on täällä taas...neiti kevät. Vanha Sir Elwoodin Hiljaisten Värien biisi on soinut päässä.
Kevät on täällä.

Sir Elwoodin Hiljaiset Värit:Neiti kevät

Aurinkoa päivääsi!

Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.