Aamu alkoi kevyellä hengitysharjoituksella sekä marja-hedelmä smoothiella. Yritän toipua viruksesta joka nostelee kuumetta sekä pitää nielua kipeänä. Kurjaa..sairastaminen. Vaikka ajattelen toki ettei tämä ole yhtään mitään ja levolla toivun.
Tänään olin varannut lounaaksi savumakrillia ja kotona oli parsaa.
Toki hollandaise-kastike kuulostaisi hyvälle, mutta ruokavalion muutos ei sitä salli. Joten googletin muuta vaihtoehtoa.
Kotiliedensivulta löysin keitto-ohjeen sekä idean lisukkeeksi. Sipaisu voisulaa ja munahakkelusta.
Sopii minulle.
Salaattipohjaksi erilaisa salaatteja, rukolaa, tomaattia ja kurkkua. Mansikan siivutin myös.
Parsan keitto-ohje (Kotiliedestä napattu)
Parsan keittäminen
on helppoa, mutta vaatii hiukan tarkkuutta. Keitetynkin parsan kuuluu olla
napakka, liian kypsäksi keitetty parsa maistuu vetiseltä.
1. Kuori parsat
juuri ennen keittämistä. Huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa parsojen
tyvestä muutama sentti puumaista, kovaa osaa pois. Pätkät voi käyttää
esimerkiksi liemipohjassa.
2. Kuori
parsanvarret nupun alta latvasta tyveen päin parsan- tai
perunankuorimaveitsellä. Vihreät parsat voi kuoria vain kevyesti, kun taas
sitkeämpikuorinen valkoinen parsa kuoritaan huolellisesti.
3. Nosta parsat
kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen niin, että nuput jäävät vedenpinnan
yläpuolelle ja kypsyvät höyryssä. Kätevimmin parsat kypsyvät kimppuina
korkealaitaisessa parsakattilassa nuput ylöspäin.
4. Parsan
keittoaika vaihtelee varren paksuudesta riippuen. Ohut vihreä parsa kypsyy jo
parissa minuutissa, paksumpi 3-5 minuutissa. Paksua valkoista parsaa pitää
keittää 12-14 minuuttia. Myös parsan tuoreus vaikuttaa keittoaikaan. Kokeile
kypsyyttä veitsen kärjellä tai tikulla.
5. Valuta
parsaniput ja tarjoile keitetyt parsat klassisen hollandaisekastikkeen kera tai
esimerkiksi hakatun kovaksi keitetyn kananmunan ja voisulan maustamina.
Hän on täällä taas...neiti kevät. Vanha Sir Elwoodin Hiljaisten Värien biisi on soinut päässä.
Kevät on täällä.
Sir Elwoodin Hiljaiset Värit:Neiti kevät
Aurinkoa päivääsi!
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.