keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Sitruunapasta









Teki mieli kovasti sitruunapastaa. Katsoin ohjeen ja kaikkia tuotteita sellaisenaan ei meiltä löytynyt. Joten tämä sitruunapasta lähti tulemaan niistä tarpeista joita kotona oli.
Pastana on täysyjyvä fusilli ja kermana ruokakerma eikä juustokaan ollut raastettavaa parmesaania vaan parmasaania purkista. Juustoraasteeksi raastoin lisäksi vanhasta leppäsavu Polarista joukkoon makua antamaan.

Sitruunapasta

täysjyvä Fusillipasta
ruokakermaa
puolikas sitruuna,mehu ja sitruunan kuori
juustoraastetta
valkoviiniä tilkka
suolaa
mustapippuria
voita

Raasta sitruunankuorta, ei valkoista osaa. Purista sitruunan mehua.
Laita pannulle voita n.25g, sekaan sitruunan mehu ja sitruunankuori.Keitä noin minuutti ja lisää valkoviini ja nosta lämpöä. Kiehauta sitäkin noin minuutti.Lisää kerma ja sakeuta kastiketta n.5-7 minuuttia miedolla lämmöllä. Sekaan voi laittaa yrttejä maunmukaan, rosmariinia ,timjamia.Meiltä ei nyt noita löytynyt.
Keitä pasta sillä aikaa, kun kastike tekeytyy.
Mausta kastike runsaalla mustapippurilla,suolalla sekä laita puole parmesaanista(juustoraasteesta) ja nosta,( jos köytit) rosmariininoksat pois.
Valuta pasta ja sekoita se kastikkeeseen.
 Lisää päälle yrttejä, mustapippuria sekä loput juustoraasteet.

En laita mitään tarkkoja mittoja.Tein vain pari annosta. Ja silmämääräisesti aineksia.

Oikean ohjeen löydät vaikka täältä.

Mari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.