keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Jauhelihapihvit hirvestä ja kanttarellikastike



Eilinen metsäretki toi pöytäämme ensimmäisen kanttarellikastikkeen ja sille keksittiin "lisukkeeksi" tehdä naapurin tuomasta hirvenlihajauhelihasta pihvit.
Kaupasta kävin vielä uudet perunat jotka on paikkakunnan perunaviljelijän satoa.


Hirvenjauhelihapihvit

hirven-,
naudan. ja
possunjauhelihaa yhteensä n.reilu kilo
kermaa
korppujauhoja
kananmunaa 2kpl
sipulia, suolaa ja mausteita (salainen asen maustepippurijauhetta)

Lisää kermaan kanamunat, korppujauho ja kuulotettu sipulihakkelus sekä mausteet. Anna turvota hetki.Lisää jauhelihat ja sekoita massa tasaiseksi.
Paista pannulla voissa tai kuten minä tein, uunissa.









Kanttarellikastike

kanttarellejä
sipulia
mausteita
kermaa

Putsaa kanttarellit ja  kuulota ne pannulla. Lisää voita ja sipulihakkelus. Paista hetki.
Tämän jälkeen voi lisätä mausteita ja kerman. 

Kanttarellit ovat myös pelkän sipulin kanssa hyvää. Kermaa ei välttämättä tarvita.

Tämän päivän menuseen lisäsin vielä nuo uudet perunat ja keitetyn kukkakaalin.
Jostain syystä tähän ruokaan kuuluu myös tuore ruisleipä palanen.

Aikamoisen menun saa metsänantimista.

Mari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.