keskiviikko 6. heinäkuuta 2016
Jauhelihapihvit hirvestä ja kanttarellikastike
Eilinen metsäretki toi pöytäämme ensimmäisen kanttarellikastikkeen ja sille keksittiin "lisukkeeksi" tehdä naapurin tuomasta hirvenlihajauhelihasta pihvit.
Kaupasta kävin vielä uudet perunat jotka on paikkakunnan perunaviljelijän satoa.
Hirvenjauhelihapihvit
hirven-,
naudan. ja
possunjauhelihaa yhteensä n.reilu kilo
kermaa
korppujauhoja
kananmunaa 2kpl
sipulia, suolaa ja mausteita (salainen asen maustepippurijauhetta)
Lisää kermaan kanamunat, korppujauho ja kuulotettu sipulihakkelus sekä mausteet. Anna turvota hetki.Lisää jauhelihat ja sekoita massa tasaiseksi.
Paista pannulla voissa tai kuten minä tein, uunissa.
Kanttarellikastike
kanttarellejä
sipulia
mausteita
kermaa
Putsaa kanttarellit ja kuulota ne pannulla. Lisää voita ja sipulihakkelus. Paista hetki.
Tämän jälkeen voi lisätä mausteita ja kerman.
Kanttarellit ovat myös pelkän sipulin kanssa hyvää. Kermaa ei välttämättä tarvita.
Tämän päivän menuseen lisäsin vielä nuo uudet perunat ja keitetyn kukkakaalin.
Jostain syystä tähän ruokaan kuuluu myös tuore ruisleipä palanen.
Aikamoisen menun saa metsänantimista.
Mari
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.