Ohukaiset
Valmistusaineet
3
|
munaa
|
6 dl
|
maitoa
|
3 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 rkl
|
sokeria
|
1 tl
|
suolaa
|
Paistamiseen
juoksevaa
rasvaa
Valmistusohje
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Anna turvota 30 min.
Paista taikinasta ohukaisia juoksevassa rasvassa
pannulla.
Tarjoa lisänä esim. sokeria, hilloa,
sokeroitua marjasurvosta, jäätelöä tai kermavaahtoa sekä juomaksi maitoa.
(ohje kopioitu netistä, en jaksa muistaa mistä sen olen aikanani pongannut)
Letut on täytetty jauhelihalla ja päälle laitettu juustosiivut.
Letut on paistettu ulkona. Aviomiehen toimesta muurikalla. Joten tuli sekin kausi korkattua.
Täällä on hillitön tuuli ja tulet oli sammunut lettupannun alta muutamia kertoja.
Lettuja tuli melkoinen kasa, nimittäin tein tuplana tuon taikinan.
Jäi muutama syötäväksi jälkiruokana hillon kera.
Nyt on poikien oveen kirjoittama ruokalista tehty läpi. Muutama ruoka tehtiin uudella tavalla. Kiitos vaan Nigellan sattumalta tullut ohjelma. Juuri sinä päivänä kun kanaruokaa suunnittelin.
Lista oli hauska ja pyydänkin poikia kohta kirjoittamaan uuden.
Ihana väri mehussa. Lasi on muutaman vuoden vanhaa Pentikkiä. Sitä ruususarjaa, lasiin hiotut ruusut. Haurasta ja kaunista. En raahdi usein ottaa esille.
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.