sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Savulohta & pottumuussia kera kasvispannun






Kova on flunssatauti. Kävin piipahtamassa pihalla vaan ei jaksanut mitään vielä tehdä. Nyt sairastetaan sitten kunnolla.

Tulisipa aurinko ja puhdistava, lämmin  sade. Puutarha ja luonto heräisi eloon. Vihertäisi vihdoinkin. Nyt on vielä ankean väritöntä Itä-Suomessa.






Kävin  "naapuri kylillä" kaupassa ja pienessä sisustusliikkeessä. Greengaten ihanuudet houkuttivat siellä hyllyssä. Ihania kesäisiä, hempeitä värejä. Ostin uuden leikkuulaudan, keittiöpyyhkeen ja vaaleanpunaisen lyhdyn. Leikkuulauta ja pyyhe Greengaten ja lyhtyn laput heitin roskiin ja en muista sitä merkkiä  enää.

Keittiöön laitoin uusia tyynyjä ja Greengaten kukallisen vahakankaan. Heti kesäisempi fiilis. Olkoot sitten sisällä kesäisiä värejä ,kun vielä ulkona ei ole.

Nuo Greengaten pyyhkeet on toinen toisiaan suloisempia ja arjen ihanuuksia.
Niistä tulee aina hyvälle tuulelle.










Ruoka on toteutukseltaa Aviomiehen käsialaa. Savustettua lohta ja perunamuussia.
Alkuperäinen idea lähti Sikke Sumarin viikolla tulleesta ohjelmasta, jossa hän kokkasi kokonaista uunikalaa, nieriää sekä teki sille pedin kasviksista.

Meillä menee parhaiten savulohi ja pojille siihen pottumuussi lisukkeeksi. Itselleni tein juurespannun johon tuli pottua, bataattia, porkkanaa, naurista, sipulia, valkosipilia ja fenkolia. Fenkoli idea oli suoraan Sikken ohjelmasta. Öljyä, suolaa &pippuria.uunissa vajaa tunti n.170-180 astetta.




Fenkoli olikin taas kiva lisuke ja voi miten kaunis kasvis.

Hyvää viikonalkua kaikille.
Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.