sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen lammaspaisti









Puput ovat nuoremman pojan taiteilemat. On siinä äitiään lahjakkaampi <3






 Lammas oli lampaankinttua. Paisti oli hieman valmiiksi marinoitua, koska pelkäsin villasukka efektiä. Ensi kerralla uskallan ottaa ilman marinaadia. Ehdottomasti.

Ohjeena käytin Mysi Lahtisen vanhaa ohjetta. Mutta se meni kuitenkin ihan omalla tavalla.
Lampaankinttua en lillutellut liemessä, kuin hetken joten käytin kahvi&kerma-lientä siinä valelussa. Laitoin valeluliemeen mausteita ja valkosipulia. Valelin paistia usein. Ja pidin uunissa monta tuntia.

Aviomies katseli touhujani kuin kysyen ,onkohan homma hanskassa. Ja lohduttelin, jos ei ole mennään grillille ;)

Perunoiksi valitsin Lidlin pakastealtaasta Duchess potatoes, ihan ulkonäön perusteella. Hieman rapeita muussiruusukkeita. Täydellisiä tälle meidän ruualle. Itse en niitä viitsinyt alkaa vääntä.Vaikka helppoja ne olisi tehdä. Ehkä seuraavalla kerralla.

Kastikkeen tein valeluliemeen lisäten kermaa ja hieman vehnäjauhoja.

Punaviini oli Alkon pääsiäislampaalle suosittelemaa Etelä-Afrikkalaista Nederburgia.  Hyvää ja tuhtia, kävisi pippuripihvillekin.

Niin siinä sitten kävi, että ruoka katosi parempiin suihin. Huomiselle saa miettiä uuden ruuan. Tästä ateriasta ei siihen jäänyt.
Tiedäthän, kun joskun on niin hyvää kastiketta ,että se pitää leivällä pyyhkästä suihin lautaselta...





Omistan vaan muutaman pääsiäiskoristeen ja suurin osa niistä on niin rakkaita. Siskoni käsin tekemiä. Kuten pupunen ja hihittelevä noita. Noita katsoessa ei voi muuta kuin hymyillä.

Vielä on yksi vapaapäivä.
 Aamulla pääsen hierontaan ja iltapäivällä on Zumbamaraton.

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.