Charlotte Russea olen syönyt ystäväni luona joskus jälkiruuaksi ja oli ihastuttavaa. Tämän viikon katselin ohjeita netistä. Oli ihania lemon curdyllä tehtyjä, mansikkalla, mustikkalla, jäätelöllä.
Päädyin rahka-persikka versioon johon laitoin pari lusikallista meillä ollutta lettuhilloa.
Charlotte Russe
Tee valmiista kaupan kääretortusta tai valmista itse peruskääretorttu.
Tänään helpotin hommaa ja tein valmiista kääretortuista.
Tein mielestäni pienen, pienessä kulhossa. Joten puolitin annokset.
Alla oleva ohje on siis puolitettu jo valmiiksi..
Täyte
Liivatelehtiä 4
2 dl kermaa
Rahkaa 250g
vajaa 1dl sokeria
vanijasokeria
persikkasäilykettä puoli purkkia, noin 4 puolikasta
(hilloa 2rkl)
1dl persikkapurkinlientä
Liota
liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia.
Vaahdota sillä aikaa kerma , ja mausta sokereilla.
Kuumenna 1 dl persikkatölkin
lientä kiehuvaksi. Itse käytin mikroa.
Pilko persikat pieniksi.
Puristele
liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin
liemeen.
Yhdistä liivateliemi
rahkaan. Lisää siihen pilkotut persikat.
Sekoita siihen lopuksi kermavaahto.
Ota pyöreä kulho ja vuoraa se tuorekelmulla. Lado
tiiviisti kääretorttuviipaleet siihen. Itse leikkasin kääretortusta n.1cm viipaleita.. Kaada täyte viipaleilla vuorattuun pottiin ja tasoita pinta
kääretorttuviipaleiden tasolle.
Laita potti kylmää hyytymään, mieluiten
seuraavaan päivään.( Itse tein aamulla ja syötiin illalla.)
Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.
Koristele haluamallasi tavalla. Laitoin päälle pieniä paloja pakastemansikkaa ja koristelin ruusuilla.
Katoin kauneimmat pikkukupit ja hopealusikat pöytään vaalikahvien kunniaksi.
Suloista sunnuntai-iltaa<3
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.