sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Vaalikahvit Charlotte Russen kanssa





































Charlotte Russea olen syönyt ystäväni luona joskus jälkiruuaksi ja oli ihastuttavaa. Tämän viikon katselin ohjeita netistä. Oli ihania lemon curdyllä tehtyjä, mansikkalla, mustikkalla, jäätelöllä.
Päädyin rahka-persikka versioon johon laitoin pari lusikallista meillä ollutta lettuhilloa.

Charlotte Russe

Tee valmiista kaupan kääretortusta tai valmista itse peruskääretorttu.
 Tänään helpotin hommaa ja tein valmiista kääretortuista.
Tein mielestäni pienen, pienessä kulhossa. Joten puolitin annokset.
Alla oleva ohje on siis puolitettu jo valmiiksi..

Täyte 
Liivatelehtiä 4
2 dl kermaa
Rahkaa 250g
vajaa 1dl sokeria
vanijasokeria
persikkasäilykettä puoli purkkia, noin 4 puolikasta
(hilloa 2rkl)
1dl persikkapurkinlientä



Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. 
Vaahdota sillä aikaa kerma , ja mausta sokereilla. 
Kuumenna 1 dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi. Itse käytin mikroa.
Pilko persikat pieniksi.
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen.
Yhdistä  liivateliemi rahkaan. Lisää siihen pilkotut persikat. 
Sekoita siihen  lopuksi kermavaahto.

Ota pyöreä kulho ja vuoraa se tuorekelmulla. Lado tiiviisti kääretorttuviipaleet siihen. Itse leikkasin kääretortusta n.1cm viipaleita.. Kaada täyte viipaleilla vuorattuun pottiin ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
Laita potti kylmää hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään.( Itse tein aamulla ja syötiin illalla.)
Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele haluamallasi tavalla. Laitoin päälle pieniä paloja pakastemansikkaa ja koristelin ruusuilla.

Katoin kauneimmat pikkukupit ja hopealusikat pöytään vaalikahvien kunniaksi.




 Suloista sunnuntai-iltaa<3

Mari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.