sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kevään ensimmäinen...













...grillaaminen. Eli eilen hyödynnettiin kaunista ilmaa.
Grillattiin kanafileet saslik-tikuissa ja täytettyjä herkkusieniä sekä halloum-juustoa.
Uunissa paistettiin jauhelihasta lihapötköjä tikuissa.
Samalla uunipellillä, yhdessä kulmassa paistui muutama peruna.
Yksinkertainen vihersalaatti.

Lihapötköt tein äidin jauhelihapulla ohjeella.

Täytetyt herkkusienet:

herkkusieniä
savuporo -ja yrttituorejuustoa
pekonia
Napsastaan kanta pois ja täytetään herkkusieni tuorejuustolla. Kiedotaan pekoniin. Pekoni pysyy paremmin kiinni herkkusienessä, kun sen tökkää kiinni hammastikulla. 
Sitten vaan grilliin.


Päivä oli aurinkoinen, mutta tuulinen. Joten katettiin ruoka sisälle vielä.
Pian pääsee kuitenkin syömään ulos ilman, että ruoka jäähtyy heti tai itse sinne paleltuu.

Kesäkeittiöhän meillä olisi juuri tähän aikaan erittäin hyvä. Kesällä helteellä liian kuuma ruokailuun.
En vaan eilen vielä sitä jaksanut siivota. Odottaa inspistä :)

Hyvää sunnuntaita.

Mari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.