Kotona pussillinen sitruunoita, kaapissa sokeria ja fariinisokeria. Ja pienipala hiivaa.
Siitä se sitten ajatus lähti taas. Kokeilen tehdä simaa itse. Olen joskus sitä tehnyt, mutta poikien ollessa pieniä se ei heille maistunut ja itselleni kyllä liiankin hyvin. Tämä jalo sokerijuoma.
Nuorempi poika tykkää nykyään simasta joten juojia onkin jo kaksi.Simaa olen saanut mamman tekemänä(kiitos äiti <3 ) ja kauspasta.
Selasin tapani mukaan erilaisia simaohjeita ja tämä näytti perusohjeelle.
SIMA
2 sitruunaa
7 l vettä
1/2 kg fariinisokeria
1/2 kg taloussokeria
1/2 tl tuorehiivaa
2 sitruunaa
7 l vettä
1/2 kg fariinisokeria
1/2 kg taloussokeria
1/2 tl tuorehiivaa
8 puhdasta pulloa, sekä 1 tl sokeria ja muutama rusinaa per pullo
Vuole sitruunakuori pitkäksi kiekuraksi, leikkaa valkoinen osa pois, se on kitkerää. Leikkaa sitruunaliha viipaleiksi ja aseta kaikki sitruunan osat suuren kattilan tai ämpärin pohjalle.
Vuole sitruunakuori pitkäksi kiekuraksi, leikkaa valkoinen osa pois, se on kitkerää. Leikkaa sitruunaliha viipaleiksi ja aseta kaikki sitruunan osat suuren kattilan tai ämpärin pohjalle.
Keitä vesi
kiehuvaksi, sulata sokerit kuumassa vedessä ja kaada ämpäriin. Anna liemen
jäähtyä haaleaksi.
Sekoita hiiva 1 dl kylmää vettä, kaada seos liemeen ja sekoita.
Anna siman käydä huoneenlämmössä yön yli.
Sekoita hiiva 1 dl kylmää vettä, kaada seos liemeen ja sekoita.
Anna siman käydä huoneenlämmössä yön yli.
Siivilöi liemi ennen pullottamista,
laita jokaisen pullon pohjalle 1 tl sokeria ja muutama rusinaa, kaada siivilöity sima pulloihin ja
sulje korkit.
Nosta simapullot kylmään , juoma on valmista
noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan.
Tässä myös video simanteosta.
Ennättää tässä siman valmistumista odotellessa suunnitella pulloihin erilaiset etiketit.
Se on siis perjantai.
Lemondrink for first of May.
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.