perjantai 18. syyskuuta 2015

jauheliha-perunalaatikkoa





Arkipäivän arkiruoka. Loisto sellainen ja syksyn tullen taas perunoista saa hyviä laatikoita sekä helppoja ruokia. Uuniruuat on helppoja arjen pelastajia.
Pottulaatikkoa saatiin syödä maanantain koulutuspäivänä ja halusin sitä tehdä viikolla kotonakin.

jauheliha-perunalaatikko

jauhoisia perunoita
jauhelihaa(tässä astiassa nyt 1kg, vähempikin riittää)
flora kuohu kerma
lihalientä 1,5 kuutiota
vettä

Kuori perunat.ja pilko ne siivuiksi.Paista jauheliha ja mausta.Laita vuokaan perunasiivut ja jauheliha vuorotellen.
Kiuhauta vesi ja sulata sinne lihaliemikuutiot ja lisää laatikkoon. Lisää päälle flora kuohukerma. Katso, että neste peittää perunat. Laita uuniin n.175 astetta ja laatikko on kypsää perunoiden ollessa pehmeitä.

 Toki laatikosta tulee kevyempää, jos jättää kerman pois sekä valitsee jauhelihan naudanjauhelihaa tai kevytjauhelihaa.

Lisukkeeksi sopii etikkapunajuuret, suolakurkut  ja raikkaat salaatit.

Oi ihanaa, se on perjantai <3

Mari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.