perjantai 18. syyskuuta 2015
jauheliha-perunalaatikkoa
Arkipäivän arkiruoka. Loisto sellainen ja syksyn tullen taas perunoista saa hyviä laatikoita sekä helppoja ruokia. Uuniruuat on helppoja arjen pelastajia.
Pottulaatikkoa saatiin syödä maanantain koulutuspäivänä ja halusin sitä tehdä viikolla kotonakin.
jauheliha-perunalaatikko
jauhoisia perunoita
jauhelihaa(tässä astiassa nyt 1kg, vähempikin riittää)
flora kuohu kerma
lihalientä 1,5 kuutiota
vettä
Kuori perunat.ja pilko ne siivuiksi.Paista jauheliha ja mausta.Laita vuokaan perunasiivut ja jauheliha vuorotellen.
Kiuhauta vesi ja sulata sinne lihaliemikuutiot ja lisää laatikkoon. Lisää päälle flora kuohukerma. Katso, että neste peittää perunat. Laita uuniin n.175 astetta ja laatikko on kypsää perunoiden ollessa pehmeitä.
Toki laatikosta tulee kevyempää, jos jättää kerman pois sekä valitsee jauhelihan naudanjauhelihaa tai kevytjauhelihaa.
Lisukkeeksi sopii etikkapunajuuret, suolakurkut ja raikkaat salaatit.
Oi ihanaa, se on perjantai <3
Mari
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.