Prismasta sain sen verran karviaisia, että tätä piirakkaa pääsi kokeilemaan.
Oli hyvää, toscan tyyppinen päällynen karviaisten päällä.Nam.
Syötiin sunnuntaina iltapalaksi vaniljajäätelön kanssa.
Tässä ohjetta, jonka alkuperä on Kodinkuvalehden nettisivulta.
Karviaispiirakka
Taikina
75
g voita tai margariinia
1
dl sokeria
2
munaa
1
dl kermaa
1-2
tl kardemummaa
2
1/2 dl vehnäjauhoja
2
tl leivinjauhetta
Päälle
4
dl karviaismarjoja
Kuorrutus
75
g voita tai margariinia
3/4
dl sokeria
1
muna
1
dl mantelirouhetta
1
dl kookoshiutaleita
1.
Valmista taikina. Sekoita rasva ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon
munat, kerma, kardemumma ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
2.
Levitä taikina leivitetyn kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Vuoka saa
olla noin 27 senttiä halkaisijaltaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla 25
minuuttia.
3.
Tee sillä välin kuorrutus. Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet. Sekoita
tasaiseksi.
4.
Ota kakku uunista. Levitä pinnalle marjat, joista on nypitty kuivat kannat.
Lusikoi kuorrutus tasaisesti marjojen päälle. Paista vielä vielä noin 20
minuuttia.
5.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Alla oleva lasipurkki tähdillä on AmandaB:n mallistoa ja ostettu Juvan ABC:ltä. Edellisen viikonlopun pojan pelejä käytiin katsomassa Kuopiossa ja ohikulkumatkalla pysähdyttiin Juvalla. Juvan ABC:llä on ihana sisutuskauppa,jonka nimeä en muista. Creamia, Greengatea ja kaikkea ihanuuksia. Kannattaa pysähtyä. Kauppa ei ole aina auki,mutta ABC:n puolellakin on tuota sisutustavaraa tarjolla.
Kakun alla oleva jalallinen kakkuvati on sieltä ja yksi lyhtykin lähti matkaan.
AmandaB:n purkki jäi mieleen ja ystävän ajaessa siitä ohi pyysin tuomaan sen mukanaa.
Sulosia tunnelmia sinne teillekkin <3
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.