Lauantain päivällinen oli jälleen kerran savulohta ja lisukkeita.
Perunat olivat uuniperunat ja niille kermaviili-sitruuna-tillikastiketta.
Salaattina oli itsekasvattamia tomaatteja kera basilikanlehtien.
Punajuurilisuke oli uusi tuttavuus. Gullichenien kirjat safkaa! ja parempaa arkiruokaa ovat oivat makujen lähteet. Hanna G.n Juuri ilmestynyttä 400g jauhelihaa-kirjaa olen aikeissa tilata. Eikä varmaan Hanna Gullichenin lasteruokakirjakaan olisi huono.
LISUKEPUNAJUURET
6 - 7
keskikokoista punajuurta
3 - 4 rkl
voita
4 rkl
balsamietikkaa
4 rkl
soijakastiketta
3 rkl
valkoviiniä
lehtipersiljaa
Leikkaa punajuurista naatit pois ja
keitä kuorineen suolatussa, vähässä vedessä koon mukaan noin 15-25 minuuttia.
Isoja talven mukuloita voi joutua keittämään yli puolikin tuntia. Kokeile
kypsyyttä haarukan tai vihannesveitsen avulla. Kippaa valmis lasti kylmään
veteen, jotta kuoriminen ei polta näppejäsi. Kuori irtoaa kypsästä punajuuresta
helposti puristelemalla.
Lohko punajuuret ja paista niitä hetki
pannulla noin puolessa ruokalusikallisessa voita. Pari minuuttia riittää,
lohkot lämpenevät ja voi kiillottaa pinnan kauniisti.
Kaada joukkoon balsamietikka,
soijakastike ja valkoviini. Kiehuta muutama minuutti miedolla lämmöllä, niin
että noin puolet nesteestä haihtuu.
Nosta pannu pois liedeltä ja sekoita
joukkoon loppu voi ja persiljasilppu. Sekoittele, jotta voi sulaa.
Ohje kirjasta
Alexander ja Hanna Gullichsen: Safkaa - parempaa arkiruokaa
Uuniperunat
Isoja jauhoisia perunoita, öljyä,suolaa ja pippuria.
Uunivuokaan lisäsin myös sipulilohkoja ja valkosipulia.
N.175-200 astetta ja niin pitkään kunnes peruna on kypsä.
Tilli-sitruuna-kermaviilikastike
kermaviili
sitruuna
tilli
suola
sokeri
Metsästä sai mukavia koristeita pöytään.
Kaunista punaista ja vihreää.
Mukavaa sunnuntaita kaikille.
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.