sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Viikonlopun ruoka, ihanalla punajuurilisukkeella höystettynä


Lauantain päivällinen oli jälleen kerran savulohta ja lisukkeita.
Perunat olivat uuniperunat ja niille kermaviili-sitruuna-tillikastiketta.
Salaattina oli itsekasvattamia tomaatteja kera basilikanlehtien.

Punajuurilisuke oli uusi tuttavuus. Gullichenien kirjat safkaa! ja parempaa arkiruokaa ovat oivat makujen lähteet. Hanna G.n Juuri ilmestynyttä 400g jauhelihaa-kirjaa olen  aikeissa tilata. Eikä varmaan Hanna Gullichenin lasteruokakirjakaan olisi huono.



LISUKEPUNAJUURET
6 - 7 keskikokoista punajuurta
3 - 4 rkl voita
4 rkl balsamietikkaa
4 rkl soijakastiketta
3 rkl valkoviiniä
lehtipersiljaa

Leikkaa punajuurista naatit pois ja keitä kuorineen suolatussa, vähässä vedessä koon mukaan noin 15-25 minuuttia. Isoja talven mukuloita voi joutua keittämään yli puolikin tuntia. Kokeile kypsyyttä haarukan tai vihannesveitsen avulla. Kippaa valmis lasti kylmään veteen, jotta kuoriminen ei polta näppejäsi. Kuori irtoaa kypsästä punajuuresta helposti puristelemalla.
Lohko punajuuret ja paista niitä hetki pannulla noin puolessa ruokalusikallisessa voita. Pari minuuttia riittää, lohkot lämpenevät ja voi kiillottaa pinnan kauniisti.
Kaada joukkoon balsamietikka, soijakastike ja valkoviini. Kiehuta muutama minuutti miedolla lämmöllä, niin että noin puolet nesteestä haihtuu.
Nosta pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon loppu voi ja persiljasilppu. Sekoittele, jotta voi sulaa.

Ohje kirjasta Alexander ja Hanna Gullichsen: Safkaa - parempaa arkiruokaa




Uuniperunat

Isoja jauhoisia perunoita, öljyä,suolaa ja pippuria.
Uunivuokaan lisäsin myös sipulilohkoja ja valkosipulia.
N.175-200 astetta ja niin pitkään kunnes peruna on kypsä.

Tilli-sitruuna-kermaviilikastike

kermaviili
sitruuna
tilli
suola
sokeri
 

 




Metsästä sai mukavia koristeita pöytään.
Kaunista punaista ja vihreää.

Mukavaa sunnuntaita kaikille.

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.