keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Marjamehua ja liikuttavia tarinoita







Lomapäivää vietettiin vanhempieni mökillä. Nuorimmainen jäi kotiin nautiskelemaan harvinaisesta herkusta , yksinolosta kotona.

Tarkoituksena oli keitellä äitini kanssa marjamehut. Olipas hauskaa hommaa kaikessa kuumuudessaan.
Mehu keitettiin puna-ja mustaherukoista, vanhoista pakastemansikoista ja- puolukoista. Hyvää ja kirpeetä tuli ;) kuten oli tarkoituskin. Mamma olit oikeassa, pitää lisätä sokeria :)

Vanhempani olivat löytäneet vielä hyvän saaliin kanttarellejä. Tänään pitää ne  laitella pakkaseen.

Nuo vanhat pannukintaat saivat lähtökäskyt roskikseen. Mutta niiden tarina oli tosi liikkuttava. Ne ovat tehty 30vuotta sitten äidin tädin tekemät, kankaasta joka oli äidillä äitiysmekossa minua odottaessa. Voi liikkis <3
Tästäkö se pinkin tykkääminen johtuu...

Äidin kanssa katseltiin vanhoja valokuvia ja turistiin mukavia. Tarinoita lapsuudesta ja suvusta. Tärkeitä asioita mieleenpainettavaksi. Tärkeitä asioita sydämelle.

Äidillekkin tehtiin syysasetelma pihaan. Pikkukuusi, kanervaa ja olikohan tuo hopealanka tai joku sellainen. Vähän käpyjä ruukun juurelle. Äiti laittaa siihen vielä pienet koristevalot. Tuli aika kaunis.

Metsästä haettiin pieniä kuusia ja isoja käpyjä myös minulle matkaan.

Kotiin viemisiksi isä pakkasi meille mukaan säilöttyjä kurkkuja. Kyllä kelpaa niilläkin sitten herkutella :)

Äiti oli tehnyt herkut pöytään. Lihapullia ja pottumuussia, karjalanpiirakoita ja sienisalaattia. Vatsa pulleana pöydästä noustiin.

Päivän sää oli mitä kuulain ja kaunein syksyinen aurinkopäivä, hanhiaurat kulkivat ylitsemme ja huusivat mennessään. Illalla kotiin ajaessa auringonlasku oli  huikean kaunis oranssi taivas, pelloilla usvaista. Mieleen piirtyi kauniita maisemia talletettavaksi.

Tänään vuorostaan laatuaikaa nuorimman kanssa, yhteiselle reissulle naapurikaupunkiin vaateostoksille. Se voi olla tosi kivaa tai hyvin hankalaa :) Riippuen teinin mielialasta...

Hyvää keskiviikkoa teille <3
Mari






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.